Getingar och motvind?

En geting var påväg att flyga in genom mitt fönster för en liten stund sedan. Min första tanke var att blåsa så han skulle ändra sig och flyga någon annanstans. Då fick jag plötsligt för mig att de föredrar att flyga i motvind och började suga inåt istället. Sen står man där med en geting i halsen och inser att ens teori var helt felaktig. 

Bara de två första stegen är sanning. Resten utspelade sig i mitt huvud. Har fortfarande inte kunnat hitta något på nätet om vilken vindriktning getingar föredrar. Inga planer på några tester heller. 

Populist

Angående de filmer jag sett på bio de senaste åren fick jag en kommentar om att jag är en populist. Egentligen tycker jag inte detta är mitt fel. Jag skyller allt på SF. Har ju inte särskilt mycket att välja på när det är denna typ av filmer som de visar. Folkets Bio fick jag som förslag för att vidga mina vyer. Men för att gå dit måste man väl rösta långt ut på vänsterkanten och äga en palestinasjal?

Och att kalla mig populist. Jag som sett en massa svartvita filmer. Jag som har sett en massa filmer med Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Fred Astaire. Jag som tycker 'Livet är underbart' är en underbar film. Jag som i grund och botten är en sci-fi nörd. 

Bio, bio, bio.

Lördag. Strålande sol och jag håller mig inne för att städa. En kompis som kommer på besök nu i eftermiddag från en Svensson-stad mitt i sverige. Får ut och njuta av vädret då istället.

Av någon anledning har jag samlat på mig alla, eller nästan alla, biobiljetter till filmer jag sett de senaste åren. Snubblade över dem i en låda nu och räknade till runt 50 stycken. Mycket bio blir det.

Här följer en oordnad lista över alla.

Australia. Wallander-Hämnden. Bond-Quantum of Solace. Män som hatar kvinnor. Arn-Riket vid vägens slut. Transformers. The Dark Knight. Hancock. Försoning. Superman Returns. Tolken. Spider-Man 2. Traffic. Don't Say a Word. Black Hawk Down. The Island. Liftarens guide till galaxen. The Guardian. Babel. Scary Movie 2. Collateral. A.I.-Artificiell intelligens. The Aviator. Star Wars: Episod II. From Hell. Miss Secret Agent. Signs. Minority Report. Sagan om de två tornen. The Scorpion King. Timmarna. X-Men 2. 2 Fast 2 Furious. Cradle 2 The Grave. Charlies änglar-Utan hämningar. Bruce den allsmäktige. Terminator 3. Bad Boys 2. Matrix Revolutions. Brottsplats:Hollywood. Smala Sussie. Love Actually. Kill Bill Vol.2. Rånarna. Den sista samurajen. Mona Lisas leende. The Passion of the Christ. I, Robot. Little Miss Sunshine. You Don't mess with the Zohan. +tre biljetter utan namn på filmen.

Kollat runt lite snabbt på imdb för att kunna gissa vilken av dessa filmer jag såg först. Utan att orka söka igenom allt för många verkar det vara Black Hawk Down med sverigepremiär i mars 2001. Denna följs av Miss Secret Agent(Miss Congeniality) från april samma år och A.I. från september.

Direkt kommer jag på några filmer jag vet att jag sett men som inte finns med här. Kill Bill Vol.1, Ace Ventura 2, och två delar vardera i Star Wars, Sagan om Ringen och Matrix. Andra filmer från ännu tidigare jag kommer ihåg att jag sett är Macken, Lejonkungen och Den lilla Sjöjungfrun.

Någon läsare som minns någon film de sett tillsammans med mig men som inte finns med i listan?

Longboard?

Solen skiner en massa. Full fart på Broadway och alla andra 'sopa-upp-grus-maskiner'. Nu blir jag sugen på att göra som alla andra och köpa mig en longboard. Någon som har nåt tips om vilken man ska satsa på att köpa? 

Ägg

Hade tänkt ge mig ut o springa idag i solen. Men det slutade med att jag la mig på soffan och sov en timme istället. Lite godis på det också. 

Snubblade över en bra länk innan. Aldrig mer kommer ett ägg bli läsare eller hårdare än man önskar. Genom att ange storlek på ägget, hur man vill ha det, äggets startemp och höjd över havet får man ut exakt hur lång tid det måste koka.
Adressen till sidan är http://www.kjemi.uio.no/publikum/popularkjemi/egg/

Dock kvarstår problemet att ägget måste läggas i vattnet innan det är varmt för att inte spricka. Hur ska man räkna tiden när vattnet långsamt närmar sig kokpunkten?

IPRED

Livet är hårt nu efter 1 april. IPRED. Vissa säger att man inte behöver oroa sig. Att det bara är att ladda ner som vanligt. Samtidigt snackar tidningarna om anmälningar mot folk. Fast än så länge verkar det ju bara vara mot de som delar ut ordentligt med film, musik och ljudböcker. 
Hursomhelst. Tillsvidare håller jag mig till att kolla på streamade filmer och tv-serier. En samling med länkar till sådana sidor finns påhttp://www.ovguide.com/.
Musik så får man väl börja med Spotify.com. Har du inte fått nån invite finns det just nu att få på http://slempa.com/. 

Ikväll sätter jag mig och försöker sortera alla gamla bilder jag har liggandes på cd-skivor så jag nån gång får ordning på dem. Tack IPRED. 

Vända ryggen till

Apropå tvångsmässiga beteenden som jag skrev om i ett inlägg har jag nu kommit på ett till som jag håller på med. Som vanligt så berör det saker som händer i sovrummet. Böcker som jag läser innan jag ska sova läggs i regel med bokryggen mot mig. Tänker något om att jag inte vill bli påverkad av människorna som vandrar omkring och tänker på sidorna där inne. Vissa böcker, såsom 'American Psycho' kastar jag tillochmed iväg en bit ifrån sängen innan jag släcker lampan. 
Sen finns det ju motsatsen. Det mest uppenbara exemplet där är såklart 'Alkemisten'. Böcker som denna läggs med öppningen mot sängen för att påverka så mycket de bara kan hela natten igenom. 

RSS 2.0